Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Tuinen Van Acker

    opritten - terrassen - afsluitingen
    grondwerken - groenvoorziening
    aanleg van gazonnen
  • Tuinen Van Acker

    opritten - terrassen - afsluitingen - grondwerken - groenvoorziening - aanleg van gazonnen

Tuinaanleg & onderhoud

Onze diensten

Wij bieden verschillende diensten aan

Een zorgvuldige en vakbekwame aanleg is van belang voor de levensduur van uw tuin. De werkzaamheden worden precies volgens afspraak uitgevoerd.

Onze realisaties

Wij hebben ondertussen al heel wat projecten op de teller staan. Een greep uit deze realisaties kan u in het overzicht hieronder terugvinden. Gebruik de filters om vlug tot uw selectie te komen. Kan u niet terugvinden waar u naar op zoek naar bent, aarzel dan niet ons te contacteren.

Welke materialen gebruiken we

We maken gebruik van verschillende materialen om  uw terrassen en opritten mee te verwezelijken. Elk heeft zijn eigen toepassingsgebied en eigenschappen en wij helpen u graag met de keuze voor uw tuin.

Een klinker, klinkaert, straatklinker of straatsteen is een type dat gebruikt wordt als bestrating in de wegenbouw. De naam klinker slaat van oudsher op bakstenen, die als men ertegenaan tikt "helder klinken".[1] Ook betonstraatstenen worden in de praktijk soms (beton)klinkers genoemd. Betonstraatstenen hebben echter een heel andere samenstelling in materiaal en ook een heel ander bereidingsproces, al worden ze op dezelfde manier gebruikt. In vergelijking met stenen die in de huizenbouw worden gebruikt, zijn klinkers harder. Dit wordt bereikt door een langer en heter bakproces in de steenfabriek. Hierbij versmelten de kleideeltjes in een proces dat sinteren wordt genoemd. Een klinker (klinkaert) is een zeer hard gebakken klampsteen. Een klinkaert is bruin tot paarsachtig getint en heeft een hoge druk- en slijtageweerstand. Hij wordt hoofdzakelijk gebruikt voor onderbouwen, waterwerken en vergelijkbare toepassingen. Voor plinten, deurdorpels en bevloeringen wordt hij eveneens aangewend. Men onderscheidt ook hier handvormsteen en met de vormbakpers gevormde steen.

Afrikaans padoek is het hout van Pterocarpus soyauxii. De boom kan tot 50 meter hoog worden en krijgt een kruin van circa 30 meter. Andere typische kenmerken zijn de rode stof die de schors afscheidt en de smalle aanloopwortels van ongeveer 6 cm. Het hout is in Europa de bekendste en meest gebruikte padoeksoort, maar er bestaan ook andere soorten (Andaman en Indisch padoek). Het kernhout van Afrikaans padoek is fel oranjeachtig rood, ook wel koraalrood genoemd, vandaar ook wel de Franse naam corail. Bij blootstelling aan licht verandert deze kleur snel tot vaal roodbruin en op den duur tot zwartbruin. Padoek is een zeer stabiele houtsoort die niet werkt en nauwelijks vervormt.

Kasseien of kinderkopjes zijn kleine stukken natuursteen die na bewerking worden gebruikt voor het verharden van wegen.De naam kinderkopje duidt op de grootte: zo groot als het hoofd van een kind. Onder die naam zijn ook kleinere maten in gebruik. In sommige regio's van België en in Zuid-Nederland wordt de term kinderkopjes nauwelijks gebruikt en spreekt men veeleer van kassei. Dit woord (en de oudere vorm kalsijde) komt van het Latijnse (via) calceata, een met kalk bedekt(e weg). Van diezelfde etymologie komt het Franse woord chaussée (d.w.z. steenweg); daarom vindt men hier en daar in België wegen met de naam Chaussée romaine / Romeinse kassei. In Noord-Nederland gold het woord kassei vroeger als 'Vlaams'. De afgelopen decennia heeft het woord via het wielerjargon ook ingang gevonden in het Noord-Nederlands.Vaak zijn kasseien op maat gehakte stukken porfier. Dit in tegenstelling tot flinten, die onbewerkt zijn. België en Noord-Frankrijk kennen nog veel landelijke wegen met kasseien. Dikwijls zijn dit holle wegen.

Feedback van onze klanten

Hoe gaan we te werk

We gaan steeds op dezelfde manier te werk om het beste resutaat te garanderen. Deze werkwijze is gebaseerd op onze jarenlange ervaring.

Eerste gesprek

Tijdens een eerste gesprek zullen we vooral luisteren naar uw wensen en dromen. We beantwoorden ook al uw vragen en nemen alle details mee om een ontwerp en/of voorstel te kunnen maken.

Voorstel ontwerp/offerte

Tijdens een volgend gesprek zullen we ons ontwerp/offerte toelichten zodat u een goed idee heeft over hoe uw tuin, terras, oprit er zal uit zien. Wenst u toch nog aanpassingen, dan nemen we dit mee. Dit doen we tot u tevreden bent met het voorstel en de kostprijs. Want goede afspraken maken goede vrienden. 

Uitvoering

Eenmaal er een overeenkomst is, zullen we overgaan naar de planning en uitvoering van de werken. Die doen we met zo weinig mogelijk hinder mocht u er reeds wonen.

Contacteer ons

Geef uw gegevens in zodat wij u kunnen contacteren

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.